Alkisah Bermulanya Menjual Tudung

Assalamualaikum .
Berkurun serta berdekad lamanya tak menaip . Harini muncul sebagai seorang seller.
"Alkisah bermulanya menjual tudung"
Habih ecam STPM sem 1, cuti sekolah. Hari demi hari menirap atas katil. On wechat , On instagram. Buka instagram pun nak upload gambar , gambar pun tadak sebab keje bau busyuk bantal dan katil ni je . Hari demi hari dok dirumah sebarang kerja , ternampak Kak Eta , upload gambar tudung , dia jual. Terdetik satu idea , nak tolong dia. Then pergi lah ambil tudung dekat dia. jual apa yang ada.

Then tetiba pulak ibu "Daripada jual atas orang lebih baik bawak keluar modal , beli borong dan jual"

 Me like "err, ibu kah ini ? seres ? boleh kah ?"

 Ibu kata "ye"

Lepas tu , ha tudia , dari phone sampai ke laptop , search tempat tempat yang boleh diborong .
Pada mulanya borong online . Jadi harga tudung jatuh kat zatie mahal lah sebab postage . Kalau nak pergi pun duit tambang bas pung cecah RM 50 . Jadi , zatie ikhtiar je la. Takpa perlahan lahan. Sampai ja tudung , pikir lah nak buat acena . Pada mulanya nak cari someone untuk tolong jadi modal , tapi agak renyah .

Then tanya lah family , boyfriend dan kawan kawan  "Memalukan tak kalau akk sendiri yang jadi model untuk tudung tudung akk ni"

Bukan apa , mulut orang ni kadang kadang mesti cakap " ee, dah lah tak cantik , jadi model pulak , puihh", Manalah kita tahu mulut orang , Thenbila nak upload tu mcm mcm lah pikir . takut orang cakap apa pulak dekat kita.

Then dengan semangat kawan kawan dan family , zatie try . Alhamdulillah . Tudung tudung yang zatie jual mendapat sambutan yang baik. Kawan kawan banyak membantu promote tudung tudung zatie , Alhamdulillah. Terima kasih kawan kawan. Muahhhhhciked :*

That alls . lepas ni zatie upload gambar tudung tudung zatie ^^v






No comments :