Ucapan Pendek


Zatie Anuar here 

tahu tak.................................................... sebenarnya tak rajin pun nak menaip. Tapi dah lama sangat menaipp. Rindu readers <3



Arzmey , 
Hai gemokk. .Jadi boyfriend yang baikk , yang selalu dok diam , and tamau gaduh gaduh , nanti muka awak cemey kan dah tak kacak . Jangan marahmarah dekat orang lain , saya kan ada ,boleh dengar cerita awak . Sabar membawa berjuta kebahagiaan . Buktinya selama ni saya sabar then sekarang saya ada awak yang buat saya bahagia walaupun kalau diatakdirkan bahagia itu sekejab (: Awak baik kan ? Dengar cakap saya tau .

xoxo , Zatie.

10.10 "His birthday"


Bismillah........
hai guys . Long time no see ah. haa harini terdetik nak update blog . Sebab dekpah tinggai lappy dah . Kita budak SPM mana boleh pegang gadget dah dalam rumah ni . Dihhh :/ Tengok cerita "LOVE IN PARIS" tak? Best gilerrrrrrrrrrrrrrr kan ? Reno bapak punya hensem kan ? HAHA . Boyfriend celop kiteww tu . Aumm :* 

K back to the tittle. Yaaa harini hari khamis . 10/10 . Birthday Arzmey Djblend. HAHAHA tomeyy ah dia ni. rasa geram , macam nak ngupppp je :p Sebernarnya nak prank dia. Dia cari gaduh dengan dia. nak buat dia tiyakkk . Tapi cancel sebab takut jadi kot len xD hahaha . takpalah . dah lepas dah pun . len kali ah prank len *Cebek* Nak story ni . Dengar tau dengar tau . 

       Pada hari rabu itu , saya dan dekpah bercadang untuk ke central square yang dipenuhi oleh bangla bangla yang tak bopa nak kacak -.- . Cakap sal bangla , teringat pulak benda yang kecoh kat twittiaq and facebook uh . Pasal cerita palsu yang mngatakan bahawa ada 13 orang bangla rogol seorang gadis . poyoo benor . kesian bangla bangla yang tak bersalah uh . tak pasal pasal HOT xD haish dah ahh . sambong cerito. k pastu petang tu pusing lah ajm. Tengok jaket SUPERDRY yang dia nak tu . Apa yang comel sgt pun tatau lah :3 tak berkenan langsung . Bukan setakat tak berkenan kat baju tu , harga dia pun lg lah tak berkenan.Mahal nak mampuihh.. Maaf lah awok , saya tak beli pun....tecian awak kan ? hm :/ tapi takpa , saya beli one pair of couple tshirt . Ty kita pakai sama sama k :* Hadiah awak , hari sabtu ni saya bagi okey ? then then jalan jalan , mula mula takdak yang sepasang lgi . Then jalan jalan lagi ada . Yessssssssssssss *tampaq bobby deraihh deraihhh* betapa gembira nya bila cari cari then akhirnya jumpa . Ahh so happyyy ^^ then beli then jalan jalan lagi , cari baju paris. tapi tadok :( then balik around 6.40 . then sampai rumah kena marahh . Yeyyyyy . tak sukanyaaa :/ then then pada malam birthday awak tu , sanggop giler tak tidur semata mata nak jadi orang pertama wish birthday tat awak.. then pukul 11.57 call dia........ then nyanyi bersama dikpahh "Happy birtday to you.. hapy birtday to you................................... sembang sembang then dua dua senyapp .biasa lah malam birthday. Ramai wish . Budak hot gitu an an an ? Lalalalala. 
    Then harini 10.10 balik sekolah pukul 1.10 . call kak miera suruh mai amik. Baru lima minit sampai rumah . kak miera dah sampai dah . K pi giant tempah pizza then ada sorang budak perempuan minta number. bila ditanya nak buat apa . dia kata saja saja. kita pun bagi . then waktu dah amik pizza tu . Boleh buat pulak kata ada orang kirim salam sayang -.- gerliii . dahh the end cerita pasal pizza. then pi rumah kak pah tanpa mandi . Yeyyy saya wangi :p pi kumpul kat sana, then tggu dia datang . Then baca doa , eydan suruh wish kat dekmey dulu . Bapakk tak malu . Dua dua senyap . last last dia suruh makan terus xD hahaha lapaq lew tu. Dah hbih makan pa sume , tetibaaaa nahhh kena tepungg padetttt ja setempet kat muka arzmeyy xD salah kak pahh k.Lawan punya lawan . akhirnya muka sorg jadi zombi :p Nak tengok ? kejabbb eh . Loading........................


Nyum nyum <3 Dapp nyeeeeeeeeeeeeee ^^ hahaha . ada orang tu mengidam Pizza . Tapi bila beli dia mam ciket ja . Mau wan! *cebekk*

]

Muka orang bahagia kena tepungg xD HAHA . tomey tak paktonn <3 


Dekbo diserang hendapp oleh kak pahhh xD HAHAHA tecian dikbo. dok cakap taknak kena , last last kena jugak :p


See? tomey ja muka dia kena tepungg . HAHAHA . yey , dekmey dah jadi zombie kampung sungai layar :p kihkih :*


Muka orang kena tepung sikit . tidok adil xD 


saiful amer (Y)

dan akhirnyaaaa , kak pahh kena balikk . HAHAHAHA tu lar buat jahat lagi . kang dah kena balik :p 


Nida . selaii selai dia ja tak kena . HAHAHA ini tidak adil . ty kita buat dia pulak xD haha . memain ja .

haa dahdah . penat dah type. hampa tak penat ka baca panjang panjang . Dah dah . that all . byeee <3 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 CHOP! 
Dear awak. kan tadi tak sempat nak wish . Now saya wish k ? Erm . Happy birthday awak. Semoga awak panjang umur , dimurah rezeki dan selaluuuuu happy . Semoga awak selaluuuu bahagia . Semoga awak selaaaaaaaaaaaaaaalu kacak dan semoga awak selaaaaaaaaaaaaaalu nampak tomey tomeyy <3 Haha , saya akan selaaaaaaaaaaaaaalu ada dengan awak <3 dan saya akan selaaaaaaaaaaaaaalu sayangg awak :* k stop . byeeee ^^ 





Where Love Began ♥

 

Aucakkk!
Assalamualaikum. Sekian lama mnyepi membawa diri yang lara serta patahnya yang sejuta dan sebagainyalahh, kini ku kembali dengan hati yang berbunga dan berkembang serta berpunyaa . Perghh jiwengg :p 

Aku yang dulu , bukanlah yang sekarang . Dulu ku ditendang sekarang ku disayang . dulu dulu ku menderita , sekarang aku bahagiaaaaaaaaa . Pernah dengar lagu ni ? HAHAHA . So sedapp sora budak tu :p 

Back to the tittle, "Where Love Began". Tahu kah anda , pada 02.09.2013 saya , Zatie Anuar telah jatuh cinta pada seorang Sang Adam yang entah dari mana datangnyaaa yang sangat poyoo , perasan kacak and sangatt "sweet" . HAHAHA. Kehadiran si Mamat Poyo ni dahh banyak sangat dah membawa perubahan dalam hidup aku . Selalu buat aku ketawa dengan lawaknya yang sangat bengong , dengan cerita dia yang tak pernah takda and dengan muka nya yang selalu dkata kacak tu xD Si Mamat Poyo ni , suka sangat bajett sweet and suka sangatt buat aku "cayaqqq sikit" . Haha , Mamat ni suka nyanyi lagu "TERIMA KASIH - IamNeeta. HAHA. Every nightt lak tu . Dia mnyanyi sampai aku tidur. Everyday otp sampai pukul 3 4 pagi . tiap tiap hari text . Orang kata " biasalah , baru lagi" tapi takpa , insyaAllah dengan izin Allah kita akan kekal kan  . Never sayang benda lain lebih dari Allah,. tapi saya Sayang lahh dekat mungg :*   banyak sangat cakap ,k Si Mamat Poyo tu ialah : 



Haa , ada kenal kahh ? Arzmey Poyo. Hee , dia poyo kan ? Tahu tak harini hari apa ? Harini hari jumaat bersamaan dengan 06.09.2013. And my birthday ialah 30.08 . But todayy depa prank zatie habis habisan . K bayangkan . Mula mula pi umah intan "katanya" nak pi Park Avenue nak main boling ,tetiba tengok Mamat Poyo ni ada. dah lah datang tak gitauu. Tapi takpalah.Yang budak2 lain ni semua mana bersiap lagipun siap suruh pi Park Avenue dulu . Takpalah , pi lah P.A dengan Nadhira . Si Mamat ni kata nak follow belakang. Tggu kemain lama kat P.A tu tapi depa2 ni mana sampai pun.Then Mamat Poyo ni call " Orang excident ni. Terok. Kat simpang jalan" bayangkan ?? Gila tak luruh jantunggg ? Dia ingat lawak kott . Pulun lah rembaihh balik cepat2 . Then Dekpahh call, dia kata bnda yang sama "Dekmey excident, teruk . tunggu keon amik kereta then kita pi hospital" seee? Mana meleleh pun ayaq mata ni . terkejutt oii. Dapat text dari Mamat ni , dia kata " sakittt " Hmm , mana sedehh pun . Takpalah , sampai umah intan pun , depa kelam kabut mai terjahh . Call dekmeyy , tanya dia . Then call punya call tak angkat2 . Ahhhh , mana tension pun . Then tetiba " Mummmyyyyyyy , Happy birthday to you , happy birthday to you ........................... "  Yang lagi geram , budak yang pgg  kek tu , si Mamat Poyo tuu , Argh geram .Then tiup kek , potong , nahh seketul lekat kat muka Mamat tu . Then dia balas . Then pakat berjangkitt . Tak hbih dengan muka penuh cream , dia sambong dengan tepung lakk. Arghh sgt padatt :3 Seriusly , memang tak pernah dapat lagi apa yang aku dapat harini . Sayang , terima kasih :* 


Wanted Family , 



Terima kasih atas PRANK korangg . Jebnn toi xD Sayang semua ahli wanted :* 

That All. 

Starting new life :*



Assalamualaikum.
Hye friends. See my smile . saya senyum tau . terima kasih buat teman teman, kawan kawan dan jugak sahabat sahabat yang setia mendengar kisah pahit manis hidup zatie . Eh eh ? HAHA . Apa khabar semua ? Aceno posa ? Ka awal awal dah tinggal ? ada tak lelaki yang puasa nyang nyok , tengah hari bukak periukk ha ? kantoi kantoi . 

Puasa ? aktiviti yang bagus bagi mngurangkan lemak lemak yang sangat degil seperti tuannya ni untuk nyah dari organ organ ku.Dear lemak , please lah . i dont love you more , since you duduk dalam badan i , i see my badan was so lebar . Ouh i so tak suka . so please lemak. Pergilaaaaa. Bersemadilah dikau lemak bersama sama kenangan lalu ku :p

Dibulan yang baik lagi mulia ini , saya Nurul Izzati Binti Anuar berazam , akan kurus dan takkan ingat benda lalu saya bersama orang yang tak sayang saya , dan saya akan sentiasa cool dan cute . Saya jugak akan sentiasa fokus dekat spm saya dan saya saya takut nak trial lagi sebulan lagi ni :( Hmm , biar ja lah , Raya lah dulu . Baju raya mana nak cari lagi :/ Apa apa pun , wish me luck for my trial and exam :) 

K dah dah . sempena memula kan hidup baru, ibu cakap ,sahur minum air ja then bukak posa minum air and makan kuih muih ja . Alhamdulillah , 3 hari posa turun 1  kg baru :'( hehe . Lagi seronok , bila malam keluar g men mercun dengan adik beradik tiga suku ni . me love them . 
 

They are buddyz . They are so cute , they are so awesome and i love them too much :* so please jangan pisahkan kami :* 
that all . thankyou